Ohjeistus palokunnan tilaisuuksiin osallistujille koronapandemian aikana

Ohjeet salin vuokraukseen (päivitys 23.12.2021):

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt uusista koronarajoituksista alueelle – Uudellamaalla kielletään yleisötilaisuudet sisätiloissa ja tiloja määrätään suljettavaksi kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.2021–17.1.2022.

Palokuntamme noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen välttämiseksi. Ohessa ohjeet palokunnalla kokoontuessa, ohjeistus koskee niin palokunnan jäseniä, kuin myös salivarauksia tehneitä henkilöitä.

Kehotamme kaikkia ihmisiä lataamaan puhelimeensa Koronavilkku-sovelluksen.

Korona tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa korona voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja on sen jälkeen koskenut toiseen ihmiseen. Kun henkilö yskii tai aivastaa, voi suurempien pisaroiden lisäksi syntyä myös hyvin pieniä pisaroita, jotka voivat jäädä hetkeksi ilmaan aerosolimuodossa, ilmavälitteisen tartunnan riski on kuitenkin nykytiedolla vähäinen.

Allaolevat ohjeet ja kuvat on tuottanut Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK

Haluamme järjestää tilaisuuksia, jotka ovat osallistujille turvallisia myös koronapandemian aikana. Edellytämme kaikilta osallistujilta sitoutumista tämän ohjeistuksen noudattamiseen. Mikäli sinulla on koronavirustaudin oireita (kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli) tai jos olet oleskellut maissa, joihin Suomi on asettanut matkustusrajoitteet, jää kotiin.