Ohjeistus palokunnan tilaisuuksiin osallistujille koronapandemian aikana

Uudet ohjeet salin vuokraukseen 20.11.2020:

Palokunta noudattaa Vantaan kaupungin suositusta yksityistilaisuuden järjestämisestä ajalla 23.11.-14.12. Palokuntamme salia vuokrataan yksityistilaisuuksiin em. ajalla siten, ettei yli 10 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestetä lainkaan. Suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia, perhe- ja sukutilaisuuksia ja joulun ajan juhlia.

Palokuntamme noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen välttämiseksi. Ohessa ohjeet palokunnalla kokoontuessa, ohjeistus koskee niin palokunnan jäseniä, kuin myös salivarauksia tehneitä henkilöitä.

Kehotamme kaikkia ihmisiä lataamaan puhelimeensa Koronavilkku-sovelluksen.

Korona tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa korona voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja on sen jälkeen koskenut toiseen ihmiseen. Kun henkilö yskii tai aivastaa, voi suurempien pisaroiden lisäksi syntyä myös hyvin pieniä pisaroita, jotka voivat jäädä hetkeksi ilmaan aerosolimuodossa, ilmavälitteisen tartunnan riski on kuitenkin nykytiedolla vähäinen.

Allaolevat ohjeet ja kuvat on tuottanut Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK

Haluamme järjestää tilaisuuksia, jotka ovat osallistujille turvallisia myös koronapandemian aikana. Edellytämme kaikilta osallistujilta sitoutumista tämän ohjeistuksen noudattamiseen. Mikäli sinulla on koronavirustaudin oireita (kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli) tai jos olet oleskellut maissa, joihin Suomi on asettanut matkustusrajoitteet, jää kotiin.